4-3 Mikael Fransson (Martin Jönsson) 43 min
5-4 Anders Nilsson (Martin Rengbo) 55 min

Fredrik Sjöstedt 53 min
Mikael Fransson 56 min utvisad
Andreas Sjödin 62 min
Martin Rengbo 69 min

Ny målfest, nytt poängtapp och öppna svängdörrar i toppmötet mot Askeröd. Matchen inleddes precis som vårmötet med ett övertag för Askeröd. Men första chansen var Torps då Anders Nilsson skjuter ett skott utanför från 16-meters i den 3:e minuten. I den 5:e minuten räddar Anders Ohlsson suveränt ett friläge. I den 11:e minuten slår Martin Jönsson ett fint inlägg till Anders Nilsson som tar ner och får på ett skott som dessvärre går över. Sen börjar orgien... I den 14:e minuten slår Johan Revesz ett inlägg där Mathias Herrström försöker sig på en bicycletas och bollen når Anders Nilsson som enkelt forcerar in 1-0 för Torp. Detta var Anders 14:e seriemål i år. Men lyckan blev kortvarig. Fyra minuter senare kvitterar nämligen gästerna på en frispark som ändrar riktning i Torpmuren vilket ställer Anders Ohlsson i målet. I den 26:e minuten förljer mittbacken Mattias Jönsson med upp i ett anfall och ett inlägg slås mot Mattias Jönsson som lyckas nicka ner bollen till Mikael Fransson trots att han får en knuff i ryggen. Domaren blåser straff för Östra Torp. Mattias Jönsson lägger den själv och placerar stensäkert in 2-1 för Torp. Detta var Mattias 3:e seriemål i år. Bara två minuter senare kommer ett inspel på en Askerödforward som vänder bort Torpförsvaret och placerar in 2-2 via stolpen. I den 31:a minuten lobbar Martin Rengbo bollen elegant över en försvarare och Patrik Andersson rycker fram på högerkanten. Patriks inlägg/skott touchar en försvarare och målvakten lyckas inte freda sitt mål. 3-2 till Östra Torp och Patriks 1:a seriemål i år. I den 41:a minuten tar Askeröd sig runt på högerkanten och slår ett inlägg som nickas i mål från nära håll till 3-3. Minuten senare prickar Askeröd stolpen vilket kunde gett dem ledningen för första gången i matchen. I den 43:e minuten får Torp en frispark på högerkanten. Martin Jönsson slår den mot bortre stolpen där Mikael Fransson dyker upp och nickar bollen i mål från nära håll fram till 4-3 för Torp. Detta var Mikaels 8:e seriemål i år. Paus och 4-3. Hur ofta händer det? Vi var nöjda framåt då vi producerat 4 mål men bakåt är det aldrig bra att släppa in 3 mål på 45 minuter! Visserligen har Askeröd en av seriens bästa spelare i Johan Jönsson men det försvarar inte tre bakåtmål. I den 53:e minuten slänger en Askerödspelare sig i Torps straffområde och domaren är stensäker på straff. Johan Revesz som var närmst rörde inte vid Askerödaren. Straffen slås i mål och 4-4. I den 55:e minuten tar Martin Rengbo sig runt på högerkanten och hans inlägg når Anders Nilsson som nickar in ny ledning för Torp fram till 5-4. Detta var Anders 15:e seriemål i år. I den 56:e minuten får Mikael Fransson sitt andra gula kort vilket renderade i ett rött och Torp får avsluta den sista 34 minuterna med bara 10 spelare. Det dröjer en (1) minut innan Askeröd har utnyttjat övertaget. En hörna slås och nickas in i mål från nära håll till 5-5. 5-5 efter 57 spelade minuter. Otroligt! I den 60:e minuten slår Patrik Andersson ett nytt inlägg som Anders Nilsson nickar över. I den 65:e minuten vänder Anders Nilsson runt utanför Askeröds straffområde och Anders skjuter ett skott som går tätt över. I den 73:e minuten gör Anders Ohlsson en fin skotträddning. I den 76:e minuten prickar Askeröd stolpen. I den 79:e minuten är det Torps ribba som får påhälsning. I matchens sista minut får inhoppande Sebastian Lindahl ett läge men Sebastians skott går utanför. 5-5 i toppmötet mot Askeröd är inget att skryta över men i det hela taget måste vi vara nöjda med en poäng då gästerna prickade virket vid 3 tillfällen. I nästa match väntar seriefinal på hemmaplan på lördagen den 22:a augusti klockan 15:00 mellan nya serieledarna Rydsgårds AIF och serietvåan Östra Torp.